Gastouderopvang waar sfeer en gezelligheid voorop staan

Ons pedagogisch beleid

Als gastouderbureau zijn wij verantwoordelijk voor verantwoorde kinderopvang in een huiselijke omgeving. We geven daarom aan welke aspecten we belangrijk vinden bij de opvang en opvoeding van de kinderen en welke rol de gastouders hierbij spelen. Ons pedagogisch beleid is voor gastouders en is een handleiding om op terug te kunnen vallen als het gaat om de uitgangspunten en de werkwijze die gebruikt worden bij de omgang met kinderen en bij de opvoeding.

Onze pedagogische visie heeft de onderstaande uitgangspunten als basis:
De opvoeding is gericht op de ontplooiing van een kind tot een zelfstandig, creatief en kritisch persoon en op het aanleren van sociale vaardigheden. Aandacht voor een goede verzorging, hygiëne, gezonde voeding, voldoende rust, lichamelijke beweging, plezier en het gevoel van veiligheid dragen bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van een kind.

De gastouder biedt een omgeving waarin een kind kan opgroeien tot een evenwichtig, zelfstandig en uniek persoon met respect voor anderen en zichzelf. De ouders/verzorgers blijven altijd eindverantwoordelijk. Deze visie brengt Kids & Care gastouderbureau over naar ouders/verzorgers.

Het volledige Pedagogisch Beleid kunt u hier lezen.

Als u ons pedagogisch beleid thuisgestuurd wilt krijgen stuur dan een berichtje naar; info@kids-care-gastouderbureau.nl

Preventie kindermishandeling

Kids & Care gastouderbureau is in het bezit van het protocol ter preventie van kindermishandeling. Bij gegronde twijfel over vermoedens van kindermishandeling (bij vraag- of gastouder), gaan wij via dit protocol te werk. Betreft het de gastouder dan zal zij per direct uit ons bestand worden geschrapt. Eventuele andere vraagouders van deze gastouder zullen op de hoogte worden gebracht.

Het volledige protocol kunt u hier lezen. Heeft u vermoedens van kindermishandeling in uw omgeving en wilt u daar melding van maken dan kan dat bij verschillende instellingen. Wij ondersteunen u daar graag bij.

Heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken op 0412 - 65 07 87 of u kan via ons contactformulier een mail versturen.

Contact opnemen

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen